Additive Industries bevestigt nog twee MetalFAB1 Beta klanten: Kaak en United Grinding Group

MetalFAB1 Beta systeem uitverkocht binnen drie maanden na marktintroductie

Tijdens de vierde editie van haar Additive World Conference in Eindhoven heeft Additive Industries nog twee klanten aangekondigd voor een Beta versie van haar industriële 3D printsysteem MetalFAB1. Nadat verkoop van het eerste MetalFAB1 systeem aan Airbus APWorks, heeft Additive Industries nu haar andere Beta klanten bevestigd. Kaak Group uit Terborg, toonaangevend op het gebied van ‘food tech’ en gespecialiseerd in geïntegreerde en geautomatiseerde broodproductiesystemen is al sinds 2014 een partner in het AddLab van Additive Industries.

‘Wij zullen 3D metaalprinten gebruiken om onderdelen te maken voor onze deegverwerkende machines en voorzien een belangrijke rol voor additive manufacturing in de toekomstige wereldwijde supply chain voor reserve onderdelen’, aldus Kaak CEO Lodewijk van der Borg. United Grinding Group zal deelnemen in het MetalFAB1 Beta programma via haar onlangs aangekondigde joint venture met Inspire, IRPD in het Zwitserse St. Gallen. De interesse van United Grinding is strategisch volgens United Grinding CEO Stephan Nell. ‘Wij zien additive manufacturing van metaal als een veelbelovende aanvulling op onze verspanende activiteiten. We hebben grote verwachtingen van de samenwerking met Additive Industries.’

Met de aankondiging van deze twee nieuwe MetalFAB1 Beta klanten heeft Additive Industries haar Beta programma gesloten. Zij voor de MetalFAB1 systemen in deze fase uitverkocht, slechts drie maanden na de marktintroductie van de machine eind vorig jaar. Parallel met de uitvoering van het MetalFAB1 Beta programma zal Additive Industries starten met de voorbereidingen voor de eerste serieproductie. ‘Wij verwachten dat dit jaar nog de eerste machines onze fabriek zullen verlaten’, zo zegt Daan Kersten, mede-oprichter en CEO van Additive Industries.

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs