CNC-Consult, leverancier van Vericut software in de Benelux

CNC-Consult timmert al jaren aan de weg als leverancier van slimme software voor de maakindustrie. Het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch wordt vaak gevraagd voor presentaties over de toekomst van de maakindustrie in Nederland. CNC-Consult is o.a. bekend door hyperMILL CAD/CAM-software en PROXIA ToolDIRECTOR en FactoryDIRECTOR. Onlangs is er een nieuwe softwaretool toegevoegd aan het assortiment, namelijk de NC-verificatiesoftware van Vericut. 

Industrie 4.0

De Nederlandse toeleverindustrie waaronder de verspanende bedrijven, staan dagelijks voor grote uitdagingen. Tijdens beurzen en events worden kreten als ‘SMART-Industry’ en ‘Internet of Things’ op ons afgevuurd, maar slechts een enkeling kent de inhoudelijke impact achter deze termen. Het bundelen van kennis en ervaring maakt de maakindustrie sterker. Daarnaast vormt automatiseren van productieprocessen een belangrijk onderdeel van SMART-Industry. Door nu te investeren in automatisering, heeft de fabriek van de toekomst weer toekomst.

Vericut software

“Wij zijn er trots op dat Vericut is toegevoegd aan ons assortiment”, aldus Maarten van Teeffelen, directeur van CNC-Consult. Vericut software simuleert frees-, boor-, draai-, multitasking draai/frees- en EDM-bewerkingen. Fouten die het onderdeel kunnen vernielen, de opspanning kunnen beschadigen of het snijge­reedschap kunnen laten breken, zijn d.m.v. een professionele simulatie vooraf eenvoudig te herkennen. De software ondersteunt G-codes en CAM-bestanden en bevat analysemethoden om het bewerkte onderdeel op te meten en te vergelijken met het ontwerpmodel. Hierdoor is elk snijgereedschap met houder en elke opspanning te modelleren.

CNC-machinesimulatie

Maarten van Teeffelen is een voorvechter van Industrie 4.0. Hij ziet kansen en een enorme groeimarkt voor simulatiesoftware in de maakindustrie. “Ondernemers moeten hun horizon verleggen en bepalen waar ze met hun productie naartoe willen. Door de sterk veranderende marktsituatie en voortdurende wijzigingen in organisaties, zullen pijnpunten continu de kop op blijven steken. Vandaar dat in het verbeteringsproces de belangrijkste bottlenecks continu in kaart moeten worden gebracht. Er moet meer gedacht worden in tijd en minder in efficiëntie. Kortere doorlooptijden betekent immers sneller leveren! Een product als Vericut levert hiervoor een aantal belangrijke voordelen.”

  • Programmeerfouten worden geëlimineerd.
  • De hoeveelheid uitval wordt minder.
  • De proces efficiëntie verbetert.
  • Documentatie en presentatie verbeteren.

Simulatie vergroot de prestatie

Simulatie maakt het mogelijk ‘in-process’ inspectie-instructies en CAD-modellen van het gesimuleerde onderdeel te creëren, die exact overeenkomen met de werkelijkheid. Omdat de simulatie wordt aange­dreven door dezelfde logica als de besturing van de CNC-machine, gedraagt deze zich precies zoals in het echt. Hierdoor is het de meest nauwkeurige botsingscontrole die momenteel beschikbaar is in de markt.

Een belangrijk voordeel is dat er kan worden geëxperimenteerd in een virtuele omgeving, zonder dat er beslag wordt gelegd op kostbare machinetijd. Dit resulteert in kortere cyclustijden, minder gereedschapsslijtage en beter afgewerkte onderdelen. “Daar gaat de maakindustrie van profiteren”, aldus Maarten. Consistente en correcte programma’s zonder handmatig proefdraaien leveren een bijdrage aan een beter productieproces. Meer productiecapaciteit = meer resultaat! Dat is de kern van SMART-Industry.

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in Vericut software of SMART-Industry. Neem dan contact op met een Accountmanager van CNC-Consult (T 073-6480166) Meer informatie? www.cncconsult.nl

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs