DARE!! Instruments bereikt opnieuw de MKB Innovatie Top 100

Met de RadiField Triple A voor de tweede maal in de innovatie top 100

Op 20 augustus 2015 werd, tijdens het tiende jubileum van de MKB Innovatie Top 100, bekend gemaakt welke bedrijven zich in 2015 met recht innovatief mogen noemen. Onder deze 100 bedrijven ook DARE!! Instruments uit Woerden. Het is voor de tweede maal dat DARE!! tot de top 100 van innovatieve MKB-bedrijven behoort. Het product viel in de Verenigde Staten al eerder in de prijzen toen het direct na introductie, eind 2014, werd gekozen in de EDN Hot 100 producten.

RadiField Triple A

Na in 2012 met het RadiCentre de 16e plaats te hebben bereikt, is het dit jaar gelukt met de RadiField Triple A. Een eerste product gebaseerd op een totaal nieuw concept om EMC immuniteitsmetingen uit te voeren. EMC staat voor ElektroMagnetische Compatibiliteit hetgeen kortweg inhoudt dat elektronische apparaten elkaar niet mogen storen. Een belangrijk onderdeel hiervan is vast te stellen in welke mate een product bestand is tegen elektromagnetische straling van buitenaf. Hiervoor dient een elektromagnetisch veld te worden opgewekt. Al bijna vijftig jaar gebeurt dit met grote versterkers en een losse antenne. Bij deze opzet gaat echter veel vermogen verloren. Het totaal nieuwe concept integreert alle componenten tot één compact instrument dat geen vermogen maar juist het veld combineert. Het combineren van veld vindt nagenoeg verliesvrij plaats. Resultaat, lagere kosten, lager energieverbruik, minder storingen en veel groter gebruiksgemak.

Storingsvrije wereld

Met de RadiField Triple A en de andere meetinstrumenten, die DARE!! nu al bijna 25 levert, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan een veilige en storingsvrije wereld. Zeker met de enorme toename van elektronische, waaronder veel draadloze, apparatuur een wellicht onzichtbare maar essentiële meerwaarde voor de samenleving.

Nog spannend

Het blijft nog even spannend want de exacte rank is nog niet bekend gemaakt. Dit zal op 1 oktober gebeuren op de dag van de innovatie. Alleen het feit dat DARE!! opnieuw tot de 100 meest innovatieve bedrijven is gekozen zijn, maakt duidelijk dat het bedrijf innovatie serieus neemt.

Groene Hart

Het bedrijf uit Woerden is één van de zes bedrijven in de provincie Utrecht en het enige bedrijf uit het Groene Hart.

Sail

De presentatie van de MKB Innovatie Top 100 vond plaats in het gebouw van de Kamer van Koophandel van Amsterdam met uitzicht op het IJ in Amsterdam, waar de tall-ships van Sail te bewonderen waren. Tijdens de presentatie werd de link gelegd met de huidige innovatieve bedrijven en de durf die de Nederlandse handelsvloot in vroegere eeuwen al toonde.

Wereldwijd

DARE!! Instruments levert en ondersteunt haar programmatuur en producten wereldwijd door middel van een uitgebreid netwerk van professionele partners. De RadiField Triple A is kort na de introductie eind 2014 al aan een aantal leidende bedrijven, waaronder Philips, verkocht.

Toekomst

DARE!! Instruments, dat zich focusseert op de markt voor EMC-test en RF/Wireless meetinstrumenten, continueert haar ontwikkelingen en innovaties op dit gebied. Doelstelling is het leveren van innovatieve EMC-meetinstrumenten voor de internationale industrie. DARE!! Instruments is een onafhankelijk bedrijf en maakt onderdeel uit van de DARE!! International groep. Het bedrijf richt zich op klanten die actief zijn op de gebieden van EMC, RF en Microwave. DARE!! Instruments biedt een breed aanbod van training, ontwerp, advies en test- en meetprogrammatuur en instrumenten. Toetreding tot de MKB Innovatie Top 100 bevestigt het innovatieve karakter van het bedrijf en biedt een uitstekende uitgangspositie voor verdere groei.

Groei

DARE!! is opgericht in 1992 en heeft in de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt en zich een permanente plaats op de markt voor testen, adviseren, ontwerp en training, onderzoek en kalibratie weten te verwerven. Op dit moment biedt DARE!! werkgelegenheid aan 49 medewerkers.

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs