Implementatie van Lenze Strategy 2020+ is gestart

In oktober maakte Lenze haar Strategy 2020+ bekend tijdens de persconferentie omtrent het Jaarrapport 2016/17. Om deze strategie de komende jaren te implementeren, heeft het bedrijf ruim 100 miljoen euro meer voor de toekomst gereserveerd dan het gangbare investeringsniveau.

Een groot deel hiervan zal in het huidige financiële jaar 2017/2018 worden besteed aan het kernproject van de onderneming: de Mechatronic Competence Campus (MCC). Dit is de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe. De MCC zal drie productiefaciliteiten samenvoegen tot een ultramodern productiepark met state-of-the-art logistiek.

De Lenze 2020+ groeistrategie is een doelgerichte voortzetting van een enkele jaren geleden ingeslagen weg: de duidelijke oriëntatie richting specifieke marktsegmenten. Het geeft een stevige funderingen voor stabiele en duurzame groei in de kerntaken. Tegelijkertijd geef het een antwoord op de uitdagingen van digitalisering en creëert het naast de kerntaken ruimte om nieuwe, toekomstgerichte bedrijfstakken te ontwikkelen.

Lenze’s portfolio is gebouwd op drie pilaren. Ten eerste de mechatronische producten en -pakketten, gevolgd door de automatiseringssystemen gebaseerd op zowel hard- en software, dit is de core business van de onderneming. Tenslotte is er de derde pilaar van toekomstgerichte digitale diensten.

Lenze richt zich in dit kader op vijf voorname industrieën: automotive, consumentengoederen, converteren & printen, intralogistiek en textiel. De doelstelling van het bedrijf is om zich in elke focusindustrie te verankeren als één van de vijf grootste leveranciers

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs