Kinderteam Frencken’s Future wint robotfinale en strategie- en innovatieprijs tijdens FIRST® LEGO® League wedstrijd in Eindhoven

high tech bedrijven frencken europe 151202Kinderen van werknemers van (mechatronicabedrijf) Frencken Europe B.V. kwamen de afgelopen maanden bij elkaar om samen met twee coaches te werken aan opdrachten uit de wereldwijde Lego wedstrijd.  Het ontwerp en de prestaties van de zelfgebouwde robot van het team Frencken’s Future resulteerde in een plek in de finale, die vervolgens gewonnen werd. Tevens werd hun prestatie bekroond met de strategie- en innovatieprijs. Hiermee ontving het team van Frencken een uitnodiging voor de Benelux finale op 30 januari 2016 in Venlo.

Meer dan 240.000 kinderen, jongens en meisjes, uit meer dan 80 verschillende landen doen mee met deze wedstrijd.
FLL daagt kinderen wereldwijd uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Kinderen gaan aan de slag met het ontwerpen, het bouwen en programmeren van een robot, gebouwd met LEGO MINDSTORMS®. Daarnaast moeten ze onderzoek doen aan de hand van een maatschappelijk thema, de bevindingen presenteren en worden ze beoordeeld op teamwork. Tot slot moet in een parcours met de robot opdrachten worden uitgevoerd die te maken hebben met een actueel wereldprobleem. Dit jaar is het thema ‘trash trek’.

Frencken Europe B.V. is als toeleverancier voor internationale OEMs al bijna 70 jaar actief op het gebied van medische, halfgeleider- en analytische systemen. Naast het fabriceren, assembleren en testen van complexe en geavanceerde onderdelen, modules of zelfs complete producten op basis van fijnmechanica, elektronica en software, doet het bedrijf daarvan ook de productontwikkeling. Klanten in Europa, Azië en de Verenigde Staten zijn zo in staat hun innovatie te versnellen, hun processen te vereenvoudigen en zich ten volle aan hun kernactiviteiten te wijden. Frencken Europe B.V. is verantwoordelijk voor alle activiteiten inzake business development, marketing, sales, ontwikkeling en engineering binnen de wereldwijde Frencken Group die productielokaties heeft in China, Maleisië, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten.

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs