Kosten en Machine downtime reduceren in Intelligente Infeed conveyors?

Het reduceren van onderhoudskosten, machine downtime en de product kosten van intelligente infeed conveyors voor de verpakkingsmachine industrie waren de belangrijkste parameters toen Magnetic Innovations startte met de ontwikkeling van de SBM125 “Smartbelt” motoren. Het gaat hier om enkelzijdig gemonteerde Direct-Drive koppelmotoren die volledig geïntegreerd zijn in de aandrijfrol.

Eenzijdig gemonteerd, geen mechanische overbrenging dus geen risico van olie of vet lekkage in het proces.

Het unieke aan de SBM125 motoren is dat ze volledige geïntegreerd zijn in de rol en eenzijdig aan het frame gemonteerd worden. Hierdoor kan een versleten band snel en gemakkelijk vervangen worden zonder dat het hele frame gedemonteerd hoeft te worden. Integratie van de motor in de rol heeft als groot voordeel dat geen externe as en lager blokken nodig zijn en door toepassing van Permanent Magneet Koppelmotor technologie is geen mechanische overbrenging nodig. Met deze motoren ontstaat een compact, snel, schoon en onderhoudsarm In-feed systeem. Door het compacte ontwerp biedt het de mogelijkheid meerdere Infeed-banden ruimtebesparend naast elkaar te positioneren waardoor optimaal gebruik gemaakt kan worden van productieruimte.

De SBM125 motoren zijn Servo motoren met een geïntegreerde absolute encoder maar kunnen ook sensorloos gebruikt worden. Deze serie is leverbaar met Continue Draaimomenten van 3,5Nm tot 8Nm bij bandsnelheden tot boven de 3m/s. Snelle reactie op richting- en belastingveranderingen zorgen voor uitstekend dynamisch gedrag.

De motoren worden uitgevoerd met een demontabele sleeve die voorzien kan worden van bijvoorbeeld een gevulkaniseerde mantel of bollering. Maar ook speciale uitvoeringen met sprockets, vertanding of v-groef kunnen aangeboden worden. Sleeve breedtes van 102 mm en 139mm zijn standaard, ook bredere sleeves kunnen geleverd worden.

Over Magnetic Innovations B.V.

Magnetic Innovations B.V., ontwikkelt en produceert toepassings-specifieke, high performance/high efficiency direct-drive rotatie en lineaire motoren. Wij specialiseren in de ontwikkeling van motor oplossingen die vormfactor efficiënt zijn, zorgen voor product differentiatie voor onze klanten en elimineren de noodzaak voor mechanische overbrengingen door toepassing van Direct-Drive technologie. Onze motoren worden een integraal onderdeel van het ontwerp van onze klanten.

Voor meer informatie www.magneticinnovations.com of neem contact op met Magnetic Innovations via info@magneticinnovations.com of Cor van den Heuvel Tel. +31 (0)40 2304112

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs