MetalFAB1 levert 10x betere reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit

additive Industries presenteert eerste industriële 3D metaalprint systeem op Formnext in Frankfurt

high tech bedrijven solidworks 151117
Foto © Additive Industries gemaakt door Bart van Overbeeke

Additive Industries’ eerste écht industriële 3D metaalprint systeem, MetalFAB1, levert een substantiële prestatieverbetering op ten opzichte van de bestaande mid-range printers. De additive manufacturing machine en het geïntegreerde Additive World software platform, specifiek ontwikkeld voor industriële toepassingen, levert een tot tien keer betere reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit.

De prestatieverbetering hangt samen met een degelijk en thermisch geoptimaliseerd machineontwerp, slimme procesbeheersing en kalibratiestrategieën, elimineren van dode tijd en de automatisering van bouwplaat- en productverplaatsing in de machine. Het modulaire ontwerp van de MetalFAB1 maakt een klant- en toepassing-specifieke procesinrichting en configuratie mogelijk. Meerdere bouwkamers waarin geprint wordt, elk met geïntegreerde metaalpoeder recycling, zorgen ervoor dat dit de eerste 3D metaalprinter is waarin meerdere materialen naast elkaar kunnen worden gebruikt in één machine. De MetalFAB1 kan worden uitgerust met maximaal vier lasers die het gehele bouwvlak kunnen beschrijven. Hierdoor wordt het zogenaamde ‘stitching’ vermeden bij het printen van grotere objecten. MetalFAB1 is ook het eerste en enige systeem met een geïntegreerde oven voor spanningsarm gloeien van de geprinte producten. Het bouwvolume van een enkele bouwkamer (420x420x400 [mm]) positioneert de MetalFAB1 direct in de top 3 grootste metaalprinters die nu beschikbaar zijn.

Op maandag 16 november waren de eerste klanten en internationale pers uitgenodigd om tijdens een voorpremière in Eindhoven de eerste twee MetalFAB1 machines te aanschouwen. Additive Industries zal volgende maand starten met haar Beta programma. Vier Beta machines zijn inmiddels gereserveerd door klanten uit veeleisende markten zoals de lucht- en ruimtevaart, high tech machinebouw en gereedschap-fabricage. ‘We kijken uit naar de hechte samenwerking met onze Beta klanten. We zullen samen processen, nieuwe materialen en toepassingen ontwikkelen en de prestaties moeten testen om de business cases van onze klanten substantieel te verbeteren’, aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries.

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs