Nieuwe, turnkey collaboratieve grijper voor robotarmen van Universal Robots

De CRG 30 grijper van GRIPKIT is een volledig collaboratieve nieuwe grijper, gefabriceerd door Weiss Robotics. Afgeronde randen, veilige grijpkracht en de toevoeging van LED licht als de grijper in bedrijf is, maakt deze grijper volledig veilig en collaboratief voor gebruik met CoBots.

Zoals alle GRIPKIT grijpers wordt de CRG geleverd met een URCaps-plug-in, waardoor er direct mee gewerkt kan worden. De ingebouwde detectie van het grijpgedeelte zorgt ervoor dat er tot vier verschillende objecten kunnen worden vastgegrepen, zonder dat er hermontage of externe sensoren nodig zijn. Met zijn unieke sensorloze krachtregeling, is de CRG 30 in staat om zelfs broze, breekbare of flexibele onderdelen moeiteloos aan te pakken, terwijl het een zeer betrouwbaar grijpproces biedt. Alle gripparameters kunnen flexibel worden ingesteld via een IO-Link met behulp van de parametrisatietool van de PLC-leverancier.

Absoluut nauwkeurig

Het uiterst nauwkeurige, absolute positiemeetsysteem van de CRG 30 geeft altijd de exacte vingerpositie en vereist geen referentiebeweging tijdens het opstarten. Hiermee kan het vastgrijpproces voortgezet worden, zonder aanvullende homing, in het geval dat elektriciteit onderbroken wordt.

Dealer van de CRG30, system integrator van CoBots Olmia Robotics, zal de nieuwe grijper demonstreren tijdens de AgriFoodTech beurs op 13 en 14 december in de Brabanthallen in Den Bosch.

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs