Sirius Medical behaalt CE voor Pintuition na een succesvolle co-development met 3T

Sirius Medical, een medtech startup, kondigde gisteren aan dat het CE-markering heeft ontvangen voor Sirius Pintuition. Met dit product biedt Sirius een betaalbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor traditionele chirurgische lokalisatiesystemen. Sirius wil de manier waarop tumoren tijdens operaties worden gelokaliseerd revolutionair veranderen.
 
“Wij zijn trots dat we deze belangrijke mijlpaal bereikt hebben met de hulp en inbreng van vele chirurgen en ingenieurs,” zegt Hubert Martens, CEO van Sirius Medical. “We zijn blij dat we ons kostenefficiënte lokalisatiesysteem voor borstkanker nu beschikbaar kunnen maken in Europese ziekenhuizen. Dit is geweldig nieuws voor chirurgen en radiologen omdat Pintuition hen meer vrijheid biedt om de best mogelijke zorg te leveren aan patiënten.”
 
“We zijn vanaf het begin in 2018 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Pintuition: van de eerste proof-of-concepts tot de uiteindelijke realisatie van het systeem resulterende in CE certificering” zegt Ruud van den Doel, Business Developer bij 3T. “Onze technische knowhow op het gebied van meet- en regeltechniek gecombineerd met hoe medische apparaten volgens de gevraagde staandaarden en processen te ontwikkelen, kwam in dit project mooi tot uiting met een gecertificeerd medisch apparaat als resultaat”.

“De samenwerking met Sirius Medical Systems is een goed voorbeeld van ons commitment in de Healthcare markt die we sinds onze ISO13485 certificering in 2016 zijn betreden. We hebben samen met Sirius, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, geïnvesteerd in dit product omdat we, net als Sirius, geloven dat Pintuition gaat helpen om borstkanker operaties te verbeteren. Daarmee helpen we als 3T de wereld een beetje beter te maken” zegt Richard Mijnheer, CEO van 3T.
 
Meer informatie over Pintuition kan gevonden worden op: https://www.sirius-medical.com/system-2/

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs