Verdwaal niet in de verpakkingsregelgevingen!

Wetten en regels leggen u beperkingen op het vlak van verpakking op. Faes Cases is op de hoogte van alle regelgevingen. Belangrijk is om alle gegevens mee te nemen vanaf het eerste gesprek. Denk maar aan gebruik, frequentie, transport, …

Regelgevingen die Faes Cases vaak tegenkomt zijn o.a.:

• UN gecertificeerde verpakkingen

Voor het legaal vervoeren van gevaarlijke stoffen is een UN goedgekeurde en gecertificeerde verpakking vereist. Faes Cases levert herbruikbare, kant en klare oplossingen voor bijvoorbeeld Lithium-ion en gevaarlijke vloeistoffen. Daarnaast ontwikkelen we ook nieuwe UN gecertificeerde verpakkingen.

• ARBO-Regelgeving

Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken tot het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Om daarvoor te zorgen is er de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Hieronder vallen uiteraard ook regels betreffende verpakkingen, denk maar aan gewicht, gebruik van handvaten, ergonomie, …

• Militaire specificaties

Faes Cases is al jarenlang verpakkingspartner van verschillende militaire instanties. Door de jarenlange leveringen aan het Ministerie van Defensie, zijn we uitstekend op de hoogte van alle militaire regelgevingen omtrent verpakkingen. Denk maar aan de Mil-specs (Amerikaanse ‘Military Standards’) of de Stanag-normen (Standard Allied Nato Agremeements), Krijgsmachtnormen en Technische Leitung!

• ISPM 15

De ISPM 15 maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport met houten verpakkingen. Zendingen met hout en houten verpakkingen die niet zijn voorzien van het ISPM 15 merkteken kunnen bij de grens worden tegengehouden, teruggestuurd of zelfs vernietigd. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht.

• IP normen

Omdat Faes Cases vaak elektronische onderdelen in koffers en kisten voorziet, zijn deze normen heel belangrijk. Voornamelijk de norm ‘stof- en waterdicht’ wordt veelvuldig gebruikt. De IP beveiligingsklasse is een codering voor elektrische apparatuur welke staat voor de mate van beveiliging van het betreffende apparaat. De code geeft aan in hoeverre het elektronische apparaat of behuizing is beveiligd tegen eigen schade of eventueel gevaar voor de gebruiker.

• ISTA normen

De ISTA-controle diensten testen uw producten tegen de ISTA-normen. Zo tonen ze vervoerders aan dat uw verpakking van voldoende kwaliteit is en om uw producten een betere bescherming te bieden dan uw concurrenten die niet over de Transit Tested certificeringsmarkering beschikken. Voorbeelden van deze testen kunnen zijn: mechanische testen (val, bots, kantel, tuimel testen, transporttrillingen), klimatologische testen (vocht en temperatuur) en veiligheidstesten (compressietesten en stabiliteit (omvallen)).

Heeft u een verpakkingsuitdaging waarbij de kennis van regelgeving en normen van groot belang is? Neem dan contact op met ons op via info@faescases.com of www.faescases.com

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs