Over

Pi-Tronic

Pi-Tronic is specialist op het gebied van mechatronische componenten, sensoren en meetoplossingen. Wij bieden een breed scala aan producten en adviseren onze klanten graag welke sensor of joystick het beste past in de toepassing. Wij hechten veel waarde aan langdurige samenwerkingen. Daarom ligt onze nadruk op een persoonlijke benadering met goede communicatie, uitstekende service en snelle en betrouwbare leveringen.

Met onze ervaren technische ingenieurs koppelen wij productkennis aan de expertise die is verzameld uit vele toepassingen. Indien nodig vullen wij de processen aan met het raadplegen van technische productmanagers en ontwikkelingsingenieurs. Zo kunnen wij samen met onze partners de klant het beste adviseren – ook direct bij u op locatie. We analyseren uw individuele toepassing en bepalen samen met u uw oplossing. Afhankelijk van de complexiteit leveren we snel een oplossing door strategisch een bestaand product te selecteren of aan te laten passen of door een alternatief, nieuw product te definiëren. Het is onze inzet om altijd de best mogelijke oplossing te leveren. Goed georganiseerd voorraadbeheer en de nauwe coördinatie met onze partners vertalen zich in kortere levertijden en een hoge leverbetrouwbaarheid. Wij vertegenwoordigen onze partners, meestal exclusief en uitsluitend in de Benelux.

Onze merken zijn: Megatron, Selet, EMSYST, Hotron en Wenglor Sensoric

Producten

Wij leveren mechatronische precisie componenten zoals sensoren, joysticks en diverse andere meetoplossingen. Dit kunnen contactloze en mechanische sensoren zijn maar ook andere oplossingen op maat. Wij bieden tevens een breed programma aan optische, inductieve, magnetische, ultrasone en capacitieve sensoren maar ook potmeters, encoders, lineaire sensoren, rotatiesensoren, loadcellen, precisieweerstanden en industriële joysticks.

Maatwerk

Bij Pi-Tronic zijn er ruime mogelijkheden om standaardproducten aan te laten passen. We kunnen de assen, behuizingen en aandrijfcomponenten aanpassen, evenals de productie van kant-en-klare kabels en pluggen. Ook zijn er mogelijkheden om geheel nieuwe oplossingen te ontwikkelen en produceren. Dat is bij ons al mogelijk met relatief kleine afname hoeveelheden. Wij ontwerpen & ontwikkelen graag samen met onze klant de juiste oplossing voor de toepassing.

Onze Partners

Of het nu gaat om een zeer nauwkeurige en op maat gemaakte joystick die wordt toegepast voor een cel injectie van een reageerbuisbevruchting of om zeer nauwkeurige positiebepalingen met onze SpaceMouse module in een chirurgie robot of de kallibratie van een robot arm, Pi-Tronic B.V. biedt altijd de juiste oplossing, service en support. Dit komt mede omdat wij al jaren samenwerken met betrokken, stabiele en betrouwbare partners die kwalitatief hoogwaardige producten ontwikkelen en produceren.

Bedrijfsnieuws

Joysticks voor medische technologieoplossingen

May 18, 2024

Bij Pi-Tronic zijn we ons terdege bewust van de grote verantwoordelijkheid die rust op onze producten die worden gebruikt voor patiëntenzorg en voor nauwkeurige diagnoses. We leveren een bijdrage door hoogwaardige, geoptimaliseerde, betrouwbare producten te leveren. Lees verder

Roterende encoders en paneel-encoders voor mobiele machines

March 22, 2024

Pi-Tronic levert nauwkeurige en betrouwbare technologie voor gebruik in een zeer breed scala aan mobiele machines. Of u nu robuuste en nauwkeurige absolute encoders nodig heeft, nauwkeurige draadgewonden potentiometers of iets daartussenin, wij hebben de juiste technologie voor uw toepassing. Lees verder

SpaceMouse@ in medical application

December 26, 2023