Hoe werkt een octrooi en waarom is het interessant in de hightechsector?

Octrooien, misschien heeft u ze, misschien heeft u er nog nooit over nagedacht. Maar hoe u het wendt of keert, ze spelen een grote rol in de hightechsector. Zelf werkte ik jarenlang als octrooigemachtigde bij ASML en zag daar hoe het bedrijf uitgroeide tot een internationale speler mede dankzij hun octrooien. Inmiddels werk ik als gemachtigde bij EP&C Patent Attorneys. Nog steeds in de hightechindustrie, maar nu ook met MKB’ers en zelfstandig uitvinders. De komende tijd schrijf ik maandelijks over mijn ervaringen met die verschillende partijen. Over hun vragen, over belangrijke ontwikkelingen, typerende rechtszaken en andere belangrijke kwesties. Maar het lijkt me goed om te beginnen bij het begin. Hoe werkt een octrooi en waarom is het interessant voor u? Lees verder

Share This Story, Choose Your Platform!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bedrijven

Producten & werkwijze

Membership

Jobs