Whitepaper: De nieuwe Machineverordening en wat dit betekent voor jouw bedrijf

Op 20 januari 2027 vervalt de Machinerichtlijn 2006/42/EG en wordt deze vervangen door Verordening (EU) 2023/1230 betreffende machines. Deze Europese Verordening wordt van kracht in alle EU-landen en is van toepassing op machinebouwers en de gehele toeleveringsketen. Niet alleen machinebouwers, maar ook importeurs, distributeurs en integratoren doen er dus goed aan om deze datum in hun…

De volgende CNC-bank of een 3D metaalprinter?

Moet je als maakbedrijf investeren in technologie die je al in huis hebt en 3D printen – als je dat wilt gaan doen – uitbesteden? Of is het tijd om zelf de stap naar additive manufacturing in metaal te zetten en AM-technologie in huis halen, nu grote Nederlandse OEMs  de technologie omarmen?

Mikrocentrum Opleidingen ontvangt Cedeo-erkenning voor bedrijfsinterne cursussen en open trajecten

Cedeo is een onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Door middel van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo opleidingsaanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. Onlangs werd het Cedeo-onderzoek uitgevoerd onder klanten en cursisten van Mikrocentrum, zowel voor bedrijfsinterne als open trajecten. Dit resulteerde in mooie cijfers en een vernieuwde Cedeo-erkenning….

Van idee naar succes: bedrijven delen hoe zij erin zijn geslaagd om hun hightech product op de markt te brengen

Wanneer je een goed idee hebt voor de ontwikkeling van een hightech product, is dat nog geen garantie voor succes. Verschillende obstakels en uitdagingen kunnen onverwacht opduiken. In het achtste Techcafé bespreken vijf ervaren ondernemers hoe zij hun hightech product succesvol op de markt hebben gebracht. Met gastheer Edwin de Zeeuw (Mikrocentrum) delen Paul van Dooren (Sorama), Henk…

Projectteam Verspanen 4.0 onderzoekt relatie oppervlakteruwheid en cleanliness

In de nieuwe cleanliness eisen van ASML wordt van Grade 1 onderdelen een minimale oppervlakteruwheid van Ra 0,8 µm geëist. Daarmee blijf je volgens ASML onder de maximale grens van deeltjesverontreiniging op het oppervlak. Maar bestaat er wel een verband tussen oppervlakteruwheid en de particle cleanliness? Tijdens het Clean Event 2024 presenteert de projectgroep Verspanen 4.0 onderzoeksresultaten op dit vlak….

CERN: eisen aan materiaalzuiverheid vergt inzicht in totale productieproces

Engineers van CERN stellen hoge eisen aan de materiaalzuiverheid voor de vacuümsystemen in de deeltjesversneller. Dit begint met het metallurgische proces, waarbij extreme reinheid vereist is om lekkages in de uiteindelijke componenten van de vacuüm- of cryogene systemen te voorkomen. “Je moet de hele productieketen begrijpen en controleren,” zegt Stefano Sgobba, Hoofd Materialen, Metrologie en NDT…