Plaatbewerkingsindustrie volop bezig met automatiseren
De plaatwerkindustrie is volop bezig te automatiseren. Overal verschijnen productiecellen met robots, die bij voorkeur autonoom kunnen opereren, en processen worden geïntegreerd. Eén aspect is hierbij van cruciaal belang: de productiesystemen moeten flexibel zijn om kleine seriegroottes en maatwerk in plaat en buis te kunnen leveren. Tijdens het Sheet Metal Event, dat Mikrocentrum op 6 maart…
Mikrocentrum breidt uit naar Zuid-Holland!
Goed nieuws voor bedrijven in de hightech- en maakindustrie in regio Zuid-Holland: vanaf nu hoef je niet meer ver te reizen om deel te nemen aan onze praktische en impactvolle cursussen. Lees verder [Picture from video by Mikrocentrum on…
23e editie Precisiebeurs bracht de gehele internationale precisietechnologie wereld in slechts twee dagen samen
Op 13 en 14 november stonden de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (NL) wederom in het teken van het samenbrengen van de wereld van precisietechnologie. Ruim 6100 (hightech) professionals vonden hun weg naar de 23e editie van de Precisiebeurs om hun kennis over high- en ultra precisietechnologie te delen. Daarnaast waren er tal van netwerkactiviteiten die de beurs…
PMI dwingt machinebouwers (OEM), maakbedrijven en engineeringbureaus tot volledige en correcte werkstukspecificaties
Om PMI toe te passen, moeten werkstukspecificaties volledig en correct in het 3D CAD-model zijn opgenomen. Dit vraagt om nauwkeurige bematingen en toleranties, die essentieel zijn voor een succesvol vervolgproces. Maar daar gaat het vaak mis, merkt Hans van Kimmenade, docent bij Mikrocentrum. Een gebrekkige geometrische specificatie kan namelijk leiden tot problemen in de verdere productie.
Tijdens het Techcafé op 12 september discussieerden experts over de technische en praktische aspecten van dit project, waarbij Nederland, België en Duitsland gezamenlijk de Einstein Telescoop naar de regio willen halen. Edwin de Zeeuw (Mikrocentrum) leidde het gesprek met Jesse van Dongen (Mechanical Engineer bij Nikhef), Freek Molkenboer (Senior Systems Engineer bij TNO), Wout Broere (Professor…Einstein Telescoop: het grensverleggende project op het drielandenpunt
Whitepaper: De nieuwe Machineverordening en wat dit betekent voor jouw bedrijf
Op 20 januari 2027 vervalt de Machinerichtlijn 2006/42/EG en wordt deze vervangen door Verordening (EU) 2023/1230 betreffende machines. Deze Europese Verordening wordt van kracht in alle EU-landen en is van toepassing op machinebouwers en de gehele toeleveringsketen. Niet alleen machinebouwers, maar ook importeurs, distributeurs en integratoren doen er dus goed aan om deze datum in hun…
23e editie Precisiebeurs op 13 en 14 november dé ontmoetingsplek voor de gehele internationale precisietechnologie sector
De 23e editie van de Precisiebeurs, de vakbeurs waar men de topspelers en oplossingen op het gebied van high- en ultraprecisietechnologie ontmoet en ontdekt, staat weer voor de deur. Op 13 en 14 november is de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wederom de centrale ontmoetingsplek voor de internationale precisietechnologie branche. Lees verder
De volgende CNC-bank of een 3D metaalprinter?
Moet je als maakbedrijf investeren in technologie die je al in huis hebt en 3D printen – als je dat wilt gaan doen – uitbesteden? Of is het tijd om zelf de stap naar additive manufacturing in metaal te zetten en AM-technologie in huis halen, nu grote Nederlandse OEMs de technologie omarmen?
Cedeo is een onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Door middel van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo opleidingsaanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. Onlangs werd het Cedeo-onderzoek uitgevoerd onder klanten en cursisten van Mikrocentrum, zowel voor bedrijfsinterne als open trajecten. Dit resulteerde in mooie cijfers en een vernieuwde Cedeo-erkenning….Mikrocentrum Opleidingen ontvangt Cedeo-erkenning voor bedrijfsinterne cursussen en open trajecten
Als het kleinste stofdeeltje een rotsblok wordt: hoe voorkom je contaminatie in de high-tech keten?
DSPE’s Hans Krikhaar plaatst in zijn inleiding het onderwerp in een bredere context. “Juist vanwege de toenemende miniaturisatie in de high-tech is contaminatie een hot topic geworden. Je kunt het je zo voorstellen, als een klein stofdeeltje dat als het ware een rotsblok wordt. Iets wat bij een honderdste nauwkeurigheid geen probleem was, is een groot…